‘Future Nostalgia’- campania de multifinanțare inițiată de DUMItRIO

Pe data de 1 aprilie 2014 ( și fără glumă!), grupul DUMItRIO a pornit campania de crowdfunding (multifinanțare) pentru realizarea albumului lor de debut.

Future Nostalgia Indiegogo

Stabilit în Amsterdam, ghitaristul și violonistul român George Dumitru (pe care îl puteți urmări pe marile scene europene: Concertgebouw Amsterdam, Bimhuis, Flagey Hall Bruxelles, Porgy&Bess Viena) este liderul acestui grup cu care concertează internațional de mai bine de 4 ani. Secția ritmică a acestui band este compusă din basistul italian Mattia Magatelli, muzician de top al scenei din Milano și Roma, și virtuozul baterist sloven Kristijan Krajnčan, semifinalist al celei mai importante competiții de jazz la nivel mondial – Thelonius Monk International Competition. DUMItRIO a concertat și pe scena de jazz autohtonă în anul 2012, turneul bucurându-se de mult succes.

Albumul pe care DUMItRIO îl pregătește se intitulează Future Nostalgia, un titlu care lasă libertate mai multor interpretări.

Indiegogo

Modul în care DUMItRIO și-a propus să realizeze albumul lor de debut, este prin platforma Indiegogo – un site de “crowdfunding” (multifinanțare) care a devenit popular în ultimii ani, odată cu decăderea industriei de discuri.

Cum funcționează multifinanțarea?

  • Se oferă o cale alternativa de finantare, prin care cei ce cred in proiectele postate pe platformă, să poata investi, susține sau dona fonduri pentru proiectele alese, asigurând astfel surse pentru finalizarea cu succes a acestora. Cu o contribuție financiara, care poate fi modesta, dar venind de la un număr mare de susținători se poate da viață oricărui proiect.
  • Campania există pentru o perioadă limitată de timp – mai sunt doar 16 zile!
  • Tipul de finanțare este all-or nothing (totul sau nimic). Asta înseamnă că vor primi suma pe care susținătorii au depus-o numai dacă ajunge la golul lor (€2700).
  • Participare nu este doar o donație, ci susținătorii își pot alege o întreagă gamă de recompense: carte poștală din Amsterdam, CD în variantă fizică sau digitală, partituri cu compozițiile de pe album, lecții private, și până la un concert acasă!

Cum puteți susține acest proiect? (până pe 12 mai, ora 08:59 AM)

  • În primul rând făcând o donație, care poate însemna nimic mai mult decât să le cumpărați albumul în format digital sau CD.
  • ‘Share’-uiți proiectul pe Facebook, Twitter, Goggle+ și email. Împărtășind proiectul în acest fel, ajutați la creșterea popularității proiectului pe websiteul Indiegogo care înseamnă atragerea unui număr mai mare de vizitatori.

 

Pagina și videoul “Future Nostalgia” 

Pagina unde puteți afla mai multe, susține acest proiect și viziona amuzantul video cu DUMItRIO: http://igg.me/at/dumitrio/x/6576471